Muziek op school

Als het aan Denemo ligt, komt er steeds meer muziek op basisscholen!

Er is op scholen lang niet altijd genoeg tijd voor muziek. Daar kunnen van allerlei oorzaken voor zijn, maar als het aan ons ligt is de oplossing eenvoudig: neem contact met ons op! Of het nou gaat om een muzikale voorstelling waar u wel wat hulp bij kunt gebruiken, of bijvoorbeeld om kinderen de mogelijkheid te geven om in groepsverband muziekles te krijgen: Denemo kan het voor u regelen. We geven een paar voorbeelden.

 

Voorbeeld 1: AMV in Zeewolde

Zeewolde heeft geen streekmuziekschool. Daarom werd de Vereniging Muziekonderwijs Zeewolde opgericht, die er voor zorgt dat er in Zeewolde toch een gevarieerd aanbod aan muzieklessen is.
Eén van de activiteiten van de VMOZ is het verzorgen van AMV-lessen op basisscholen. De vereninging heeft subsidie om iedere klas 6 muzieklessen van 50 minuten te geven.

Denemo producties verzorgt deze AMV lessen op een aantal van die scholen. Het zijn geen losstaande lessen; we maken gebruik van materiaal uit onze muziekprojecten. Zo krijgt de lessenserie een rode draad waardoor de kinderen extra zijn geïnteresseerd. De scholen kunnen vervolgens op dit thema verder bouwen. 
Natuurlijk nemen we een ruim arsenaal aan ritme-instrumenten mee zodat de kinderen ook echt zelf muziek kunnen maken!

 

Voorbeeld 2: kunst en cultuur op Het Baken in Harderwijk

Op CBS Het Baken in Harderwijk is maart de maand van kunst en cultuur. Er is voor de leerlingen van alles te beleven. Eén van de groepen vroeg aan Denemo of er een korte lessenserie mogelijk was rondom het thema "speuren". Natuurlijk! Het Geheim van de Verdwenen Kandelaar is daar ideaal voor. Denemo maakte een serie van vier lessen op basis van deze voorstelling. De kinderen blijken enthousiaste speurders die ook buiten de muzieklessen actief met het thema bezig zijn.

 

Voorbeeld 3: samen muziek maken tijdens of na schooltijd

Muziek is overal om ons heen, dus wat is er dan leuker om zelf muziek te maken?
Denemo biedt een cursus aan voor leerlingen van groep 4 en 5 van de basisschool.
In 10 lessen van 45 minuten leren de leerlingen liedjes om te zingen en te spelen op blokfluit of klokkenspel. Daarnaast gebruiken ze ook ritme-instrumenten.
Tijdens de lessen wordt op een speelse manier de basis gelegd van het notenschrift.
Denemo zorgt zelf voor het lesmateriaal en de ritme-instrumenten. De leerlingen nemen zelf een blokfluit of klokkenspel mee. Eventueel kunnen deze ook bij Denemo besteld worden.

 

 

Belangstelling? Neem contact met ons op!